yemek yapar ama mutfağı mahveder... her seferinde başka kaşık kullanır... bir sürü tabağı pisletir... ama yemeği yaptıktan sonra bi daha mutfağa uğramaz... o güzel yemekleri yemenin bir bedeli olmalıdır ev halkı için değil mi?

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Akasya için "MUSAKKAYN"


İçinde Neler Var Neler?
250 gr. Kıyma
1 büyük soğan
4 domates
6 tatlı biber
2 acı biber
4 büyük boy patlıcan
salça
Sarımsak
Pulbiber, Karabiber, Tuz

Hadi Beraber Yapalım
İşe patlıcanlarla başlayalım..patlıcanları önce teker teker soyalım..sonra dikine 4 parçaya ayıralım..sonra dikdörtgen dikdörtgen keselim..off anlatırken yoruldum vallahi ama inanın yapması bu kadar zor değil..sonra biberleri de ortadan ikiye dikine kesip dikdörtgen şekilde 3e ya da 4e bölün büyüklüğüne göre..domateslerin 3'ünü küp şeklinde doğrayın..diğerini rendeleyin..soğanları da ince ince doğrayın..soğanı doğrarken ağzınıza su alın ama içmeyin:) böylece gözleriniz yanmaz..teşekkür ediyorum bu bilgi için ff'deki arkadaşlarıma..sarımsağı rendelediğiniz domatesin içine rendeleyin..acı biberlerimizi minik minik doğrayın..şükür malzemeleri hazırladık..sıra geldi kızartma işlemlerine..önce patlıcanları kızartıyoruz bi güzel bol yağda resimdeki gibi..patlıcanı geniş tenceremsi tavamıza önce kızarttığımız patlıcanları..peşine tatlı biberlerimizi..peşine de kızarttığımız küp domatesleri koyuyoruz..aynı anda başka bi tavaya da soğanı ve küçük doğranmış yeşil biberlerimizi azcık salçayla kavurmaya başlayın..biraz ölmeye başlayınca kıymayı karıştırın içine..kıyma kavrulmaya yaklaşınca rendelenmiş domatesimizi karıştıralım..bi güzel alazlayalım pulbiber ve tuzumuzu da ekleyip..kavurma işlemi tamamlayınca kıymamızı da tenceremizin en üstüne döşeleyim..üzerine resimdeki gibi domates dilimleyin..biber de koyabilirsiniz aralarına daha güzel olur ama ben erindim yapmayı..biraz salçalı su ve yağ ilave edip tenceremizi orta ateşte koyalım..15 - 20 dakika sonra yemeğimiz hazır..bu arada ilk defa patlıcan yedim diyebilirim..afiyet olsun sizlere de..

1 yorum:

  1. Pazar yemeğim hazır :)
    O kadar uzun süre pişirmedim ki, nasıl yapacağımı unutmuştum açıkçası... sayende hatırladım :)
    Gerçi ben kıymadan sonra bir kat daha biber-patlıcan-domates geçiyordum, gözüm anca doyuyordu.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil