yemek yapar ama mutfağı mahveder... her seferinde başka kaşık kullanır... bir sürü tabağı pisletir... ama yemeği yaptıktan sonra bi daha mutfağa uğramaz... o güzel yemekleri yemenin bir bedeli olmalıdır ev halkı için değil mi?

2 Aralık 2009 Çarşamba

EVDE PRATİK İSKENDER


İçinde Neler Var Neler?
Kırmızı Et (kaç kişiyseniz ona göre göz kararı ayarlayın)
Yoğurt
Tereyağ
Salça
Ekmek ya da pide..lavaşta olabilir..

Hadi Beraber Yapalım
Bazen canımız olmayacak şeyler ister..işte eve gelince insanın canı iskender isteyince ve açlıktan gözü döndüyse her şeyi yapıyor..öncelikle etimizi ince uzun küçük küçük doğrayalım..biraz zahmetli ama inanın öldürmüyor..etimizi bir tavaya kısık ateşti içine biraz su koyarak kavurmaya başlıyoruz karıştırarak..suyunu çekmesine yakın sürekli karıştırmaya başlıyoruz içine biraz tereyağ koyuyoruz tabi seviyorsanız yoksa sıvı yağda olur ama az olacak..sürekli karıştıracaksınız ki et daha lezzetli olacak.. etimiz olurken evde ne varsa ekmekse onları küçük küçük kesin, pideyse de aynı işlemi lavaşsada aynı işlemi yapın..aslında direk bunu tabağa koyabilirsiniz ama ben biraz boğazıma düşkün olduğumdan pideleri tereyağında kızarttım:) ama böyle daha güzel...anlayacağınız pideleri tereyağında kızartıp tabağa koyuyorsunuz..üzerine yoğurt onun üzerine eti koyuyorsunuz..salçayı sulandırıp içine biraz karabiberle pul biber koyarak sos yapıyorsunuz..etimizin üzerine de sosu ve tereyağını döktükten sonra afiyetle yiyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder