yemek yapar ama mutfağı mahveder... her seferinde başka kaşık kullanır... bir sürü tabağı pisletir... ama yemeği yaptıktan sonra bi daha mutfağa uğramaz... o güzel yemekleri yemenin bir bedeli olmalıdır ev halkı için değil mi?

6 Kasım 2009 Cuma

TAVUKLU TİRİT




İçinde neler var neler?
Pilav (yahu pilavı da tarif edecek değilim ya..tavuk suyuyla her zamanki pilavınızdan yapın lütfen)
Küçük boy tavuk
2 kaşık tereyağ
4 Adet kuru yufka (yufkacılardan temin edebilirsiniz..üçgen şekilde katlanmış olanı tercih edin.)

Hadi Beraber Yapalım
Önce bütün tavuğumuzu bol su ile haşlayalım..çünkü suyun bi kısmını pilav için diğer kısmını da kuru yufkalarımızı ıslatmak için kullanacağız.) Tavuğumuz haşlanınca alalım onu bir kaba ve soğumasını bekleyelim..o soğurken siz de tavuk suyunun bir kısmıyla pilavınızı her zamanki gibi yapabilirsiniz..ben tereyağlı yapmayı tercih ediyorum..ama siz bakmayın bana..bana kalsa her şeye tereyağ kullanırım ben..pilav pişerken tavuğumuzda biraz soğumuştur artık..şimdi onu minik minik parçalara ayıralım...bakın bakalım pilav piştimi..şöyle tane tane yapmışsınızdır umarım..pilavı büyük bir borcama koyalım..üzerine minik parçalara ayırtığımız tavuğu güzelce döşeyelim..şimdi artan tavuk suyumuzu kaynatalım ve içinde teker teker kuru yufkalarımızı haşlayalım..yufkanın haşlanması 1 dakika kadar sürecektir zaten...kevgir yardımıyla tencereden çıkartıp tavukların üzerine serelim..sırayla bütün yufkaları aynı şekilde haşlayıp tavuğun üzerine boşluk kalmayacak şekilde serelim..tereyağımızı da eritelim bir yandan...tereyağ çok hafif kararmaya başlayınca ocaktan alıp güzelce tiritimizin üzerine dökelim..gördünüz değil mi ne kadar kolay bir lezzet..ama bir o kadar da leziz..afiyet olsun bakalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder