yemek yapar ama mutfağı mahveder... her seferinde başka kaşık kullanır... bir sürü tabağı pisletir... ama yemeği yaptıktan sonra bi daha mutfağa uğramaz... o güzel yemekleri yemenin bir bedeli olmalıdır ev halkı için değil mi?

18 Kasım 2009 Çarşamba

DÖNEJUAN "Taşınabilirpsikolog"a İthaf Edilmiştir


İçinde Neler Var Neler?
Sucuk var
Kaşar var
2 tane domates var
1 tane biber var
Mayonez var
Pulbiberle tuz var
Dilimlenmiş kepek ekmeği var..

Hadi Beraber Yapalım
Buna çoğu kişi ekmek üstü pizza der ama ben biraz havalı olsun diye "Dönejuan" adını koydum..evdekiler bana hadi kahvaltı da "dönejuan" yap dediği zaman ünlü bir aşçıymışım gibi havalara girip asla hayır cevabını vermiyorum:) ben biraz hassasım bunu yaparken bütün malzemeleri neredeyse 5mm'lik küp halinde doğruyorum..önce suçukları öyle minik minik doğruyorum..peşine domatesleri ki akıl işi değil benim yaptığım siz kafanıza göre takılın..biberlerin hali içler acısı minnacık onlarda..ben domatesle biberi direk yemeyi sevmediğim için küçük küçük doğruyorum..ısırdığımda ağzıma gelmemeli ama tadı olmalı mutlaka..bunları derin bir kaba koyup üzerine de kaşarı rendeleyin..sonra pulbiberi tuzu ve mayonezi ilave edin..karıştırdığınızda mayonez beyazlığını vermiş olmalı ayarını öyle yapın..sonra onları kepek ekmeklerimizin üzerine döşeyin..önceden ısıtılmış fırına sürün..genelde kahvaltıda tercih ediyoruz biz ev halkı olarak ama günün her saatinde afiyetle yenir bunlar..hadi afiyet olsun..

4 yorum:

  1. ama bu ne yaaa :/ çok güzel görünüyo bunlar!

    YanıtlaSil
  2. özlem bak valla ben yaptım diye söylemiyorum tadı da çok güzel...hemde yarım saat bile sürmüyor yapıp yemesi...

    YanıtlaSil
  3. Pazar kahvaltısı için harika olur. Siparişi de verildi çoktan zaten :)

    YanıtlaSil
  4. seviye başına iş açtığım için üzgünüm:))

    YanıtlaSil